Giriş

Eğer kampuste acil bir sağlık sorunuyla karşılaştıysanız, 24 saat ulaşılabilen (0212) 338-1100 no.lu Sağlık Merkezi Ambulans hattını ya da (0212) 338 1122 no.lu acil durum telefonunu arayabilirsiniz. Sağlık Ekibi size gereğinde bulunduğunuz yerde müdahale edecek ya da sizi ambulansla Sağlık Merkezine naklederek tedavinizi burada sürdürecektir. İleri tedavi ve tetkik gerektiren acil durumlarda başka sağlık kuruluşlarına sevk için 112 Acil Komuta Merkezi aranarak onların yönlendirmeleri doğrultusunda en yakın hastaneye transferiniz ambulansımız ile sağlanacaktır.

Önemli Hatırlatma:

Hasta ya da kaza geçirmiş birine kampusun herhangi bir yerinde rastladıysanız yapmanız gereken 24 saat ulaşılabilen acil telefon numaramız olan 1100’ü aramaktır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, acil sağlık ekibinin olay yerine ulaşmasında yaşanan güçlüklerin veya gecikmelerin en sık nedeni acil çağrıda bulunan kişilerin olay yerini yanlış adreslendirmesi veya tarif etmesidir. Bu nedenle telefonla sağlık ekibini olay yerine çağıran kişinin karşı tarafı doğru bilgilendirmek ve olay yerine sağlık ekibinin hızlı ve beraberinde hasta ya da kazazede için gerekli ekipmanla gelebilmesini sağlamak için tüm dünyada kullanılan ve aşağıda 5 adımda özetlenen ilkeleri bilmesi gerekmektedir.

Hasta ya da kazazedeyi ilk bulan kişi:

1. (0212) 338-1100 nolu acil telefonu ara,
2. Kendini tanıt,
3. Hastanın durumunu kısaca anlat (kanamalı,baygın vb.),
4. Bulunduğun yeri anlaşılır ve detaylı bir şekilde tarif et,
5. Telefon numaranı sağlık personeline ilet ve en son sen kapat.

Ambulansla Hasta Sevki konusunda önemli uyarı!

Koç Üniversitesi Sağlık Merkezi ambulansı ve acil sağlık ekibi Koç Üniversitesi’nin Rumeli Feneri Kampüsü ve Batı yurtları kampüsünde hasta ve yaralılara acil yardım hizmeti sunmak için 24 saat görev başındadır. Gerekli durumlarda ambulansla hastanın kampusta bulunduğu yerden alınması ya da başka sağlık kuruluşuna sevk edilmesi kararı o anda görevli hekime aittir. Aynı anda sevk edilmesi gereken birden çok hasta ya da kazazede söz konusu ise hangisinin ambulansla hangisinin ambulans dışı araçla sevk edileceğine hastalığın ya da yaralanmanın durumuna göre yine görevli hekim karar verir. Hekimin muayenesi sonucu ambulansla sevkini öngörmediği hastalar hiçbir şekilde ambulansla sevk edilmezler. Buradaki amaç ambulansın gerekli olmadığı halde kullanımı esnasında kampüste ortaya çıkabilecek, çok daha ciddi ve yaşamı tehdit eden sağlık sorunları nedeni ile yapılabilecek olan çağrılara daha geç ulaşılması ve zamanında müdahale edilememesi olasılığını önlemektir.